Cégünk 2017. vége óta kínál ügyfeleinek klímasemleges szolgáltatást németországi partnere, a ClimatePartner GmbH. közreműködésével. 

A nyomdaipari termékek, és azokhoz szükséges alapanyagok gyártása során felszabaduló szén-dioxid mennyiségét meghatározzuk, majd különböző ellentételezési projektek (erdősítés, erdővédelem, szél- nap- vízenergiai beruházások elmaradott régiókban, biogáz- biomassza felhasználás stb.) támogatásával olyan ügyeket segítünk, mely azonos mértékben csökkenti Földünk CO2 terhelését, mint amennyinek felszabadulásával a termékünk gyártása során számolnunk kell.

A támogatásra kiszemelt projektet Ügyfeleink választhatják ki egy folyamatosan napra kész adatbázisból, az általuk rajtunk keresztül befizetett adomány pedig a ClimatePartner* garanciája mellett jut el a végcéljához.

Az így elkészült termék klímasemleges logót, valamint QR kódot és azonosítószámot kap, melyek segítségével bármely olvasó ellenőrizheti, hogy a kezében tartott könyv/magazin/katalógus kiadója mely projekt támogatásával érte el a termék karbonsemlegességét.

Bővebb információt talál a climatepartner.com oldalon, kérdést küldhet az interpress@interpress.eu címünkre, vagy érdeklődjön Interpress-es kapcsolattartójánál!