Miért érdemes a nyomtatott kiadványba kerülő képek előzetes feldolgozását is ránk bíznia?

Az Interpress több évtizedes szakértelme szavatolja, hogy a nyomdai kivitel tökéletes lesz, de a végső minőséget a nyomdai előkészítés is nagymértékben befolyásolja.

Egy képernyőn elfogadhatónak tűnő fotó nem biztos, hogy papíron is jó hatást kelt, mert a monitorok nagy kontrasztja, erőteljes színei nem reprodukálhatóak a papíron – különösen igaz ez a manapság ismét divatos mázolatlan papírok esetében. A helyzet határozottan megtévesztő: a tipikus képernyőn hajlamosak vagyunk egy rosszabb eredetit is közlésre alkalmasnak ítélni, miközben a nyomda valósága az eredeti reprodukálását is csak kompromisszumok mellett teszi lehetővé.

A nyomdai előkészítés és -képfeldolgozás tehát a digitális fotózás korában sem felesleges: ha a kiemelkedő eredmény a cél, továbbra is szükség van arra, hogy a képeket, grafikai elmeket a kiadvány (és különösen az alkalmazott papír) tulajdonságaihoz igazítsuk.

Bízza ránk kiadványának nyomdai előkészítését is – így lehet a maximumot kihozni bármilyen anyagból.

Szkennelt anyagok optimalizálása

A fotóeredetik korában természetes volt, hogy egy minőségi kiadvány képeit csúcsminőségű berendezésekkel (tipikusan dobszkenneren) kezelték. A kezelők szaktudása és a berendezésekbe épített intelligencia szavatolta a reprodukció minőségét. Ma a fotóeredetiket rendszerint irodai lapszkennerrel digitalizálják, majd minimális bevatkozás után kinyomtatják. Ez a leegyszerűsített eljárás sok nyomtatott anyag minőségén meglátszik, pedig nem kellene így lennie. A korábbi szaktudás létezik, sőt továbbfejlődött: a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia segítségével ma a szkennelt eredetikből sokkal többet tudunk kihozni, mint korábban.

Bízza ránk képei előkészítését, és csodálkozzon a megjelenő részleteken, amiről nem is tudta, hogy a képen vannak!

Optimalizált színkonverzió

A képek kontrasztja és színei a papíron történő reprodukció során mindenképpen gyengülnek – a kérdés, hogy kézben tartjuk-e a folyamatot? A szokásos eljárás során a képek RGB-ből CMYK-ba konvertálása után következik egy kis csodálkozás, amelyet minimális korrekció és retus kísér. Van más út? Természetesen! A képek egyedi, a téma és a layout igényeit figyelembe vevő beállítása, majd a nyomtatást hűen tükröző szimulációja olyan optimalizálást és finomhangolást tesz lehetővé, amely a kiadványok egy egészen új minőségi szintre emelését eredményezi.

Ha az Interpressre bízza képeinek beállítását és színkonvertálását, biztos lehet benne, hogy a lehetséges maximumot kihozzuk az anyagból!

előtte

utána

NYOMDAI TERMÉKE GYORS ÉS GONDTALAN ELKÉSZÍTTETÉSÉHEZ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ITT:

Kollégánk 24 órán belül kapcsolatba lép Önnel.